De baas van nu volgt een stappenplan ...

"De baas van nu volgt een stappenplan, en daarin schuilt gevaar, ontdekte deze ex-manager." Dit is de titel van een prachtig interview door Lex Bohlmeijer van de Correspondent met Marjolein Quené. Je kan de podcast ongetwijfeld op de website van de Correspondent vinden. Zij spreken met elkaar over haar recentelijk verschenen boek "Voorbij de managementmaatschappij."

Een inspirerend verhaal! Een verhaal waarvan ik hoop dat het managers uitdaagt om zich eens flink achter de oren te krabben.

Managementteam schrijft over het boek:

"De afgelopen jaren heeft management de wereld veroverd. Overal zijn managers te vinden die het werk beter regelen, marktconform maken of de efficiëntie verhogen en zo veel geld uit organisaties weten te halen. Alles wordt tegenwoordig gemanaged - het bedrijfsleven, het onderwijs, de zorg, de overheid, de rechtsspraak, de politiek, de schone lucht, de natuur - waardoor er veel kapot wordt gemaakt. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? In Voorbij de managementmaatschappij onderzoekt Marjolein Quené niet alleen waarom management zo aantrekkelijk is, maar kijkt ook met een kritische blik naar hoe de managementleer onze samenleving, onze manier van werken en denken zo ingrijpend heeft kunnen veranderen. Aan de hand van filosofen als Hannah Arendt en Susan Neiman biedt Quené een hoopvol alternatief. Het ís mogelijk om op een andere manier naar onze maatschappij te kijken en onder het juk van het management vandaan te komen. ‘Voorbij de managementmaatschappij is een pijnlijk feest der herkenning. Dit boek doet ons beter begrijpen in welk soort maatschappij wij tegenwoordig leven' "

Citaat van Hans Achterhuis in Managementteam.

archief

archief

zoek op tags

zoek op tags

volg mij

  • Black LinkedIn Icon

W. Spaink Management & Advies BV is sinds 1996 ingeschreven bij de KvK in Utrecht onder nummer 30134320.