W. Spaink Management & Advies BV is sinds 1996 ingeschreven bij de KvK in Utrecht onder nummer 30134320.

Investeer in een goed plan.

11.16.2018

 

Ik ben altijd weer verbaasd hoeveel goede ideeën zonder resultaat blijven. Ik weet dat dit beter kan en geloof dat mensen en organisaties die met inzicht en visie hun doelen kiezen en uitwerken effectiever, gelukkiger en succesvoller zijn. 

 

Laten we er gemakshalve vanuit gaan dat iets met enthousiasme en passie begint bij een idee. Vervolgens kom je tot een doel.  Maar dan begint het pas. Je wilt immers resultaat. Hier gaat het teveel mis. We ontwikkelen en sturen te vaak op aannames en blijven daarmee te veel aan de oppervlakte. Je hebt (meer) inzicht nodig. En dat betekent dieper graven en van alle kanten naar de zaak kijken. Dit gaat je helpen keuzes te maken en verder richting te geven. Dit gaat jouw aannames al dan niet onderbouwen. 

 

Het botst nogal eens met onze karakter en persoonlijkheidskenmerken en dat is een uitdaging. Je moet bereid zijn om steeds opnieuw open naar de situatie te kijken. En jouw aannames durven te laten voor wat ze zijn. Je moet los kunnen laten waarvan je gisteren nog dacht dat het de waarheid was. Je moet de ander zijn of haar belangen zien en gunnen. 

 

Het is slim om een doel heel goed uit te werken. En zelfs wanneer je dit proces met veel tijd, aandacht en onderzoek gedaan hebt, gebeurt er onderweg nog van alles en nog wat. Je zal steeds opnieuw bereid moeten zijn om over je schouders te kijken en bij te stellen. Inzicht, visie en een goed plan gaan je verder helpen. Zie het als een investering,  waarvan je effectiever, gelukkiger en succesvoller wordt.

 

Ik ondersteun werknemers, management en ondernemingsraden met deze processen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

archief

archief

Please reload

zoek op tags

zoek op tags

Please reload

volg mij

  • Black LinkedIn Icon