Mensen in het nauw veranderen niet.

Joris Luyendijk – Dit kan niet waar zijn – onder bankiers.

Typisch zo’n boek dat je eens met een meer algemene bril moet lezen. Hoe krijg je een cultuur verandert en kan dat eigenlijk wel.

Het sociale gedrag van een groep die zich in de hoek gezet voelt. Tja, die gaat zich opsluiten. Zij worden de slachtoffers die vechten tegen de boze buitenwereld. En binnen de groep verscherpt de sociale controle. Dus de publieke opinie boet in aan invloed. Breng je mensen in het nauw dan gaan ze terugvechten en al met al kom je geen stap vooruit. De reden waarom je in onderhandelingen altijd een vluchtweg open laat. En veranderen heeft heel veel van onderhandelen. Van elkaar vinden. En bij de banken is de publieke opinie natuurlijk al zo gevormd dat er geen uitweg meer is. Dit boek verbaast me dan ook niets.

archief

archief

zoek op tags

zoek op tags

volg mij

  • Black LinkedIn Icon

W. Spaink Management & Advies BV is sinds 1996 ingeschreven bij de KvK in Utrecht onder nummer 30134320.